Pho, a vietnámi leves - Recept
Kíváncsi vagy, hogyan készül a vietnami éttermek kedvence, a pho leves? Otthon is elkészíthető, marhahúsos változatot mutatunk nektek, hogy otthon is élvezhessük a keleti kultúra különleges ízvilágát.
Hozzávalók
A leveshez
- 15 dkg vékonyra szeletelt marhahátszín
- 35 dkg marhafartő
- 100 dkg marhalábszárcsont
- 40 dkg rizstészta
- 1 darabka friss, vékonyra szelt gyömbér
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál halszósz
- 6 szem koriandermag
- 4 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 6 szem fekete bors
- 25 dl víz
- 1 teáskanál só
A tetejére (ízés szerint)
- hoisin-szósz
- chiliszósz
- korianderzöld
- zöldcitrom
- chilipaprika
- szójacsíra
- vörös bazsalikom
- újhagyma
Elkészítés
A csontot, a marhafartőt a gyömbért és a vizet egy nagy lábosba tesszük, megsózzuk. 3,5 órán át, lassú tűzön fedő nélkül főzzük, a felszínén képződő habot mindig lemerjük. Beletesszük a szemes borsót, a fahéjat, szegfűszeget, a koriandert és a halszószt, majd ezekkel együtt további 40 percig főzzük. A marhafartőt kivesszük, és félretesszük hűlni. Miután a levest átszűrtük, a levét megtartjuk és visszaöntjük a lábosba. Amikor a hús már kihűlt, akkor merőlegesen, vékonyan felszeleteljük, majd félretesszük. A tésztát egy lábos forró vízbe mártjuk és csak pár pillanatig, kb. 10 másodpercig főzzük, különben túlságosan megpuhul és szétesik. Jól lecsepegtetjük, majd a tálalásra szánt zöldségekkel együtt szépen elrendezzük a tányérban. A marhahúslevest gyorsan felforraljuk, a tálba teszünk a főtt hússzeletekből is, majd merőkanállal szedünk rá a levesből, vörös- és újhagymával megszórva tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Vietnámi citromfüves csirke - Egyszerű és egzotikus