Egy étel a tészta szerelmeseinek: Parmezános bundában sült csirke spagettivel

Egy igazán szaftos egytálétel ebédre vagy vacsorára.
Parmezános bundában sült csirke spagettivel
Hozzávalók:
A húshoz:
- 8 szelet csirkemell
- 40 dkg aprított paradicsom (konzerv)
- 25 dkg mozzarella sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek worcestershire szósz
- 1 tk barna cukor vagy méz
- só, bors
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 db tojás
- só
A körethez:
- 30 dkg spagetti
- só
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, először a lisztbe, majd az enyhén sós felvert tojásba, végül a reszelt parmezánnal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozott szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A körethez a tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük, és félretesszük, amíg elkészítjük a szószt. Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a worcestershire szósz és a paradicsomkonzervet. Belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket, oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal fűszerezzük, végül barna cukorral egyensúlyozzuk a savanykás ízt. Folytonos kevergetés mellett besűrítjük, majd a paradicsomos raguból a kisült csirkemellszeletek tetejére kanalazunk, a húsokra egy-egy szelet mozzarellát teszünk, és visszatoljuk pár percre a sütőbe az egészet, amíg a sajt meg nem pirul. Spagettivel tálaljuk.
További két csirkemelles receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.