Nutellás, mexikói és mogyorós forrócsoki variációk
Az igazi csokis kényeztetés, ami megunhatatlan. De ha egy kis változatosságra vágysz, olvasd el a forró csoki alapreceptünkre épülő variációinkat is!
Alaprecept
- 6 dl minél magasabb zsírtartalmú tej
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 EK instant kakaópor
Elkészítés
Tegyük fel egy lábasban a tejet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, adjuk hozzá a csokoládét és kevergessük, amíg el nem olvad. Miután sikerült csomómentesre keverni, adjuk hozzá a kakaóport, aminek a mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk édesre készíteni a boldogsághormonokban gazdag italt.
Mogyorós
- alaprecept
- 2 EK (nem darabos) mogyoróvaj
- 1 EK cukor
Az alaprecept sorrendjét követve, miután a meleg tejben felolvasztottuk a csokoládét, adjuk hozzá a mogyoróvajat, keverjük el alaposan és adjuk hozzá a cukrot, valamint a kakaót.
Nutellás
- alaprecept
- 2 EK Nutella
A sorrend ugyanaz, felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a csokit, majd a Nutellát, a kakaót ebben az esetben nyugodtan kihagyhatjuk.
Mexikói
- alaprecept
- fél TK fahér
- késhegynyi őrölt chili
Az alaprecept elkészítését követve a végén adjuk hozzá a plusz fűszereket, amelyek igazán pikánssá teszik a meleg italt.
Olvasd el csokis cookies receptünket is!
Fotók: petiteinsanities.com; tumblr.com