Narancsleves recept - Téli vitaminbomba

A narancs nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emellett serkenti az emésztést, javítja az étvágyat és még vértisztító hatása is van. Ha ez még nem lenne elég ok a fogyasztásra, akkor jöjjön az egyik legfontosabb érv, ami a narancs mellet szól: istenien finom.
Hozzávalók
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl édes fehérbor
- 1,5 dl édes vörösbor
- 1,5 dl tejszín
- pici só
- szegfűszeg
- fahéj
- 1,5 l víz
Elkészítés
A vízbe tegyük bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, és pár pecig főzzük. Majd adjuk hozzá a negyedbe vágott citromot, két narancs lepucolt héját, és még 10 percig főzzük, majd szűrjük le. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és ebben a lében főzzük ki. Ezután tegyük bele a gerezdekre, majd darabokra vágott narancsot, valamint a fehérbort. Ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot, és további öt percig főzzük. Közben a tojások sárgáját keverjük ki a tejföllel, és óvatosan csorgassuk bele, majd adjuk hozzá a vörösbort, és 2-3 percig főzzük. Végül állandó keverés mellett tegyük bele a tejszínt, és hevítsük fel. Tálaláskor tegyük a habot a leves tetejére.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: lidl-rezeptideen.de
Oldalak

This is a modal window.