Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok - Recept
A csirke egy végtelenül „praktikus” hús, hiszen rendkívül sokféleképpen el lehet készíteni. Most egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet mutatunk: itt vannak a mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok!
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- 2 kis pohár tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- ízlés szerint bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
- ízlés szerint sajt
Elkészítés
Először készítsük el a mártást: keverjük össze a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a fokhagymát és az olajat. Ezután vegyük kezelésbe a csirkecombokat: kenjük be őket vajjal, és jó alaposan mártogassuk bele a szószba. Vegyünk elő egy tepsit, majd szép szorosan rakjuk bele a húsokat. Fóliázzuk le, és előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig. Ha jól átsült, vegyük le róla a fóliát, szórjuk meg sajttal, majd pirítsuk meg, hogy jó ropogós legyen.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!