Mézes-paradicsomos sült oldalas - Mind a 10 ujjad megnyalod utána!
Egy kis méz és paradicsom, és máris ellenállhatatlanná tehetjük húsételeinket! Máris mutatunk egy remek példát, ezt a sült oldalast az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- 2 ek méz
- 2 ek cukor
- 2 ek vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, só
Elkészítés
Az oldalast szeleteljük fel, majd enyhén sós vízben 30-40 perc alatt főzzük meg. Közben készítsük el a pácot: keverjük el a sűrített paradicsomot a vörösborecettel, a mézzel, a cukorral, a zúzott fokhagymával és nagyjából 1 teáskanálnyi kakukkfűvel. A húsról öntsük le a vizet, ha pedig kihűlt, borítsuk rá a pácot. Hűtőben egy órán keresztül pihentessük, majd sütőben süssük készre. Krumplipürével és salátával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!