Mennyei mexikói kukoricasaláta
Ez a recept remekül feldobja az összes megszokott menüsort.
Mexikói kukorica saláta
Hozzávalók:
- Extra szűz olívaolaj
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 1 db lime
- 2 bögre fagyasztott kukorica
- 10 dkg szétmorzsolt feta sajt
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt
- 4 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál tejföl (elhagyható)
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- Só ízlés szerint
- Csipetnyi chili por
Elkészítés:
1. Közepes serpenyőn melegíts fel egy kis olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és mindkét zacskó fagyasztott kukoricát (nincs szükség felolvasztásra). Főzd, amíg a hagyma illatos és a kukorica pedig puha nem lesz, ez kábé tíz percet vesz igénybe.
2. Közben készítsd el a mártást: egy nagyobb tálba facsard bele az összes lime levét. Majd öntsd hozzá a morzsolt, reszelt sajtokat, és a majonézt. Nálunk a család jobban kedveli a krémes állagokat, ezért mi mindig megbolondítjuk egy kis tejföllel is a keveréket, de ezt te nyugodtan elhagyhatod. Ezután jöhetnek bele a fűszerek, a fokhagyma, a só, az őrölt kömény és a pirospaprika.
3. Várjuk meg, hogy egy kicsit lehűljön a hagymás-kukorica. Ezután öntsük az öntetes tálba és alaposan keverjük össze a szósszal. Végül az egészet hintsük meg egy kis chili porral és mehet is a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.