Mexikói chilis bab - Recept
Egy finom chilis bab vacsorára? El sem hinnéd milyen könnyű elkészíteni, próbáld ki receptünket, ha egy igazi mexikói fogásra vágysz!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált hús
- 1 doboz paradicsom konzerv
- 1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
- 1 doboz fehérbab konzerv
- ketchup
- pirospaprika
- chili
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés
Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apró darabokra, a fokhagymát pedig pürésítjük. Egy mélyebb lábosban felforrósítunk egy kevés olajat és a hagymákat megdinszteljük benne. Öntsük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a paprikával, a chilivel és az oregánóval is. Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, mehet bele a ketchup is. 30 percig hagyjuk a tűzön az egészet, időnként felönthetjük vízzel is. Adjuk hozzá a babkonzerveket és az egészet forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, fűszerezzük még kedvünkre.
Ezt is ajánljuk: Spanyol rizses hús