Mentás főzelék
A mentás főzelék elsőre elég furcsa ételnek hangzik, de nem ijedjünk meg tőle. Próbáljuk ki, nem fogjuk megbánni.
Hozzávalók
- 80 dkg mirelit zöldbab (sárga hüvelyű)
- 3 paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 erőleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 csapot ek liszt
- só
- borsikafű
- borsmenta
Elkészítés
Egy liter vízben feloldjuk az erőleveskockát, majd beletesszük a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, és a reszelt hagymát. Zúzott fokhagymával, csipetnyi borsikafűvel és borsmentával fűszerezzük, majd fedő alatt készre pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejfölben, és behabarjuk vele a főzeléket.
Natúr hússzeletet vagy grillcsirkét ajánlunk mellé.
Ezt is ajánljuk: Sárga burgonyafőzelék - Katt ide!