Hagymás cicege
A cicegét van ahol, prószaként vagy tócsniként ismerik, de valójában teljesen mindegy mi a neve, az a leényeg, hogy finom.
Hozzávalók
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt
- olaj
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, majd a reszelő legkisebb fokán lereszeljük. Megsózzuk, és a keletkezett nedvesség egy részét leöntjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és bő, forró olajba kanalanként kiszaggatjuk. Ellapítjuk és mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük. Főzelékre feltétként kínáljuk, de fogyaszthatjuk tejföllel, joghurttal, salátával, savanyúsággal is.
Ezt is ajánljuk: Póréköret - Katt ide!