Mennyei őszibarack krémleves - Lágy, habkönnyű finomság
Egyre több helyen lehet kapni isteni őszibarackot, úgyhogy semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy készítsünk egy finom krémlevest! A hűsítő, nyári ebédek egyszerűen elképzelhetetlenek nélküle!
Hozzávalók
- 10 db őszibarack
- ízlés szerint cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l víz
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 dl édes fehérbor
- reszelt narancshéj
Elkészítés
Turmixoljuk le az őszibarackmennyiség felét, azaz 5 db-ot, majd öntsük hozzá a vizet és a tejet. Adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot, majd ízesítsük friss, reszelt narancshéjjal. Tegyük a tűzre, főzzük forrásig, majd adjuk hozzá a bort és a tejszínt, és így is forraljuk. Ezután vegyük le a tűzről, kockázzuk fel a megmaradt barackot, és adjuk a leveshez. Hűtsük le, és már tálalhatjuk is!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!