Mennyei húsvéti előételek: 5 mutatós és irgalmatlanul finom töltött tojás
Ha már unod a natúr főtt tojást, akkor ezek a receptek jelentik számodra a megváltást! Mutatunk 5 szupergyorsan összedobható, hihetetlenül látványos és ínycsiklandozó húsvéti előételt. De természetesen nemcsak az ünnepekkor készítheted el őket, ugyanis vacsoraként is nagyszerűen megállják a helyüket!
Baconnel töltött tojás
Hozzávalók:
- 6 db nagy főtt kemény tojás félbevágva
- 3 szelet bacon
- 2 teáskanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál paprika
- metélőhagyma
- só és fekete bors
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat, majd miután kihűltek, a pucolást követően vágd ketté őket. Óvatosan távolítsd el a sárgájukat egy tálba.
Pépesítsd a sárgákat és keverd össze a többi összetevővel: a majonézzel, mustárral, paprikával, sóval és borssal.
Kanalazd a tölteléket a tojásfehérjékbe, és szórj rájuk bőséges mennyiségű szalonnadarabot, illetve metélőhagymát.
Avokádókrémmel töltött tojás
Hozzávalók:
- 2 szelet szalonna, kockára vágva
- 6 nagy tojás
- 1 avokádó, kimagozva
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 citrom héja
- Só és bors
- 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
- 1/4 teáskanál cayenne bors - opcionális
Elkészítés:
Süsd ropogósra a szalonnát és főzd meg a tojásokat. Amint kihűltek, vágd ketté a tojásokat és a sárgájukat tedd egy tálba.
Villával pépesítsd a sárgákat és az avokádót. Add hozzá a citromlevet és a citromhéjat; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.
Ha igazán dekoratív tojásokra vágysz, akkor töltsd egy cukrászzsákba a krémet és úgy nyomd a fehérjékbe a krémet. A végén szalonnával, metélőhagymával és ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy csipet cayenne-borssal is díszítheted.