Meggyes-mákos pite - Nemcsak ínyenceknek
A pite gyermekkorunk egyik kedvenc étele, így ha tehetjük, készítsük el egy kicsit másképp, például egyéb hozzávalókat vegyítve bele.
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 300 g kristálycukor
- 100 g mák
- 1 db meggybefőtt
- 150 ml víz
- 70 g étkezési keményítő
- 12 g vaníliás cukor
- 500 ml tej
- 70 g liszt
Elkészítés
A tojások fehérjét 200 g cukorral kemény habbá verjük. Ha már elég merev a krém, beletehetjük a mákot is. A krémet kör alakban, 2 sütőpapírra helyezzük és 20 percig sütjük. A befőtt levét a maradék cukorral és keményítővel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsöt is és feltesszük a tűzre. Ha már elég sűrű, levehetjük. A 2 tojás sárgájához hozzáadjuk a lisztet. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és hozzáöntjük az előző keverékhez. Ha a 2 lap kihűlt, vegyük le róluk a sütőpapírt. Az egyikre a vaníliás, a másikra a meggyes krémet tegyük. A két lapot egymásra tesszük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral tálaljuk.
Próbáld ki a szilvás pitét is!