Tejfölös krumplileves - Egy klasszikus újravariálva
A krumplileves elkészítése nem igényel nagy tudást a konyhában, ám az eredményt szinte kivétel nélkül mindenki szeretni fogja.
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 3 db nagy burgonya
- 7 dkg kolbász
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1,5 l víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 100 g tejföl
- 1 evőkanál búzaliszt
- 15 g levestészta
Elkészítés
A zöldséget megtisztítjuk majd feldaraboljuk, ezután felkarikázzuk a kolbászt. Ezeket együttesen feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Ha a zöldségek már eléggé megpuhultak, beletehetjük a tésztát is. A lisztet összekeverjük a tejföllel és folyamatos kevergetés mellett beletesszük a már majdnem kész levesbe. Friss petrezselyemmel tálaljuk.