Marhanyársak avokádómártással
Bár ritkán fordul elő avokádó a magyar konyhában, mégis érdemes beiktatni gyakran elkészítendő receptjeink közé, hiszen amellett, hogy nagyon egészséges, nagyon finoman el lehet készíteni. Gyakorlatilag bármilyen hús mellé ajánlott.
Hozzávalók
- 50 dkg marhahátszín
- 5 fej vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika
- olaj
- 1 paradicsom
- 1 citrom
- 1 érett avokádó
- 1 csipet chili
Elkészítés
A húst, 4 fej hagymát, és a paprikát tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd húzzuk felváltva őket a nyársakra. Kenjük meg egy kis olajjal, fűszerezzük meg, és folyamatosan forgatva süssük pirosra. Közben hámozzuk meg a paradicsomot és 1 fej hagymát, majd vágjuk apróra. Az avokádót szintén hámozzuk meg, magozzuk ki, húsát villával törjük össze egy villával, majd keverjük össze a citrom kifacsart levével. Adjuk hozzá a paradicsomot és a hagymát is, és sóval, borssal, chilivel ízesítsük. Nyársakra öntve tálaljuk.
Ha megkedvelted az avokádót, készíts belőle tejszínes avokádókrémet!