Gombás-zöldborsós quiche
Nagyon fontos, hogy minél több zöldséget fogyasszunk, hiszen ez az egyik alapfeltétele az egészséges életmódnak. Mind a gomba, mind a zöldborsó jótékony hatással van a szervezetünkre, ráadásul rendkívül ízletes fogásokat lehet belőlük készíteni.
Hozzávalók
- 20 dkg csiperkegomba
- 15 dkg rókagomba
- 20 dkg laskagomba
- 1 csokor zöldhagyma
- majoránna
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 csomag kész leveles tészta
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg reszelt sajt
- liszt
Elkészítés
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel őket kisebb darabokra. Utána a zöldhagymát is tisztítsuk és mossuk meg, és vágjuk fel karikákra. Ha ez meg van, a szalonnát vágjuk vékony csíkokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 centi átmérőjű tűzálló tálat, és fektessük bele a lisztes deszkán kinyújtott tésztát. Szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel, közben melegítsük fel 200 fokra a sütőt. Keverjük el a tejet a tojással, ízesítsük sóval, borssal és majoránnával. A gombát, a hagymát és a borsót szórjuk rá a tésztára, öntsük rá a tojásos tejet, szórjuk meg a tetejét sajttal és szalonnával, és süssük 35-40 percig. Cikkekre vágva tálaljuk.
Ha még több zöldségre vágysz, készíts magadnak zöldségrétest!