Spanyol tortilla
Szeretjük a minél változatosabb ételeket, és ha ehhez egy másik ország konyhai praktikáiból kell merítenünk, az sem akadályoz meg. Most a spanyol ízvilágot vettük górcső alá, és úgy döntöttünk, kipróbáljuk a tortillát.
Hozzávalók
- 40 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- olaj
- 6 db tojás
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Utána tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk fel, majd a paprikát is mossuk meg és vágjuk kockákra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát és a krumplit, majd adjuk hozzá a paprikát is, ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk hűlni. Közben keverjük fel a tojásokat, szórjunk rá sót, borsot és petrezselymet, majd a zöldségekkel együtt öntsünk vissza egy serpenyőbe pirulni. Ha az egyik oldala megsült, fordítsuk át a másikra, végül kockákra vágva tálaljuk.
A tortilla mégiscsak Mexikóval köthető össze, így íme egy mexikói recept: a burrito.