Mandulás-rozmaringos bundában sült csirkemell - Ellenállhatatlanul finom
Ha már unod a hagyományos csirkemellet, próbáld ki a következő receptet! A mandula és a rozmaring különleges ízt ad a húsnak, meglátod!
Hozzávalók
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 1 csésze nyers mandula
- 4 szál friss rozmaring
- 4 ek vaj
- 1 közepes mogyoróhagyma
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 csésze liszt
- 3 tojás
Elkészítés
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Az aprítógépbe tegyük bele a mandulát és a rozmaringot, és aprítsuk addig, míg morzsás állagot nem kapunk. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és pirítsuk meg benne a felaprított mogyoróhagymát, majd adjuk hozzá a mandulás keveréket, a zsemlemorzsát és a sót. 5-10 percig kevergessük, majd vegyük le a tűzről. A csirkemellet forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül az előbb elkészített morzsás keverékbe. Kissé lapítsuk össze, hogy jobban rátapadjon a bunda. Ezt követően tegyük egy tepsibe és sütőben alacsony fokozaton 25 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!