Málnaszorbet házilag
Ha a házi fagyikészítésnek nem merünk nekifogni, de vágyunk a hűsítő finomságra, akkor itt az ideje, hogy kipróbáljuk az egyszerűen elkészíthető szorbetet!
Hozzávalók
- 150 g cukor
- 700 g málna
- egy fél citrom leve
- 1 tojásfehérje
Elkészítés
Öntsd egy edénybe a vizet és add hozzá a cukrot is. Addig melegítsd a keveréket, amíg a cukor fel nem olvad, majd húzd félre a szirupot a tűzről és hagyd kihűlni. Mosd meg a málnát és pürésítsd össze a citromlével, majd keverd össze a kihűlt cukorsziruppal és öntsd egy tálba. Legalább 5 órán át fagyaszd a málnás keveréket, de minden fél órában keverd át a finomságot, hogy ne legyen kásás, hanem szép egyenletes és krémes masszát kapj. Verd keményre a tojásfehérjét és félidőben keverd hozzá a szorbethez. Az elkészült finomságot kis tálkákban szervírozd pár szem málnával és egy mentalevéllel megbolondítva.
4 millió forint egy gombóc fagyi - Tudd meg, milyen fagyit nem kóstolsz soha
Fotók: 1.bp.blogspot.com, hdwpapers.com