Mákos guba - Kicsit gyorsabban
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Mindenki kedvence a mákos guba, bár elkészítése kicsit hosszú időt vesz igénybe. Mi elhoztuk neked egy gyorsabb receptjét, amivel már 30 perc után falatozhatsz a mennyei ételből!
Hozzávalók
- 4 db kifli
- 1 bögre forró tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
A kifliket szeleteljük fel, ujjnyi vastagságúra, majd egy tálba bele tesszük. A forró tejben keverjük el a vaníliás cukrot, és egyenletesen öntsük rá a kiflikre. Ezután hozzáadhatjuk a porcukorral összekevert mákot. Végül nincs más dolgunk, mint mézzel meglocsolni és a sütőbe tenni néhány percre. Fokozatosan ügyeljünk rá, hogy ne több percre, mert akkor kiszáradhat.