Ínyenceknek - Paradicsomleves sajttal
A paradicsomleves betűtésztával gyermekkorunk meghatározó étele volt. Felnőttkorra azonban kissé megfeledkezünk erről a mennyei ételről, pedig némi extrával igazán fenséges étel lehet belőle.
Hozzávalók
- 30 dkg paradicsom (lehet konzerv is)
- 7 dkg doboz sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 l húsleves (2 húsleveskockából)
- fél dl olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- reszelt sajt
- pirítóskockák
Elkészítés
Az apró kockákra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit előzőleg szintén apróra vágtunk. A paradicsomokat meleg vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat, majd apróra vágjuk. A sűrített paradicsommal együtt a hagymákhoz adjuk, és felöntjük a húslevessel. Így forraljuk néhány percig, majd botmixerrel simára dolgozzuk. Végül fűszerezzük ízlés szerint.
Pirítóskockákkal és reszelt sajttal tálaljuk!
Kóstold meg a gazpacho-t is, ami a paradicsomleves spanyol változata!