Libanoni burgonyasaláta - Egyszerű és nagyszerű
A burgonyát számtalan módon elkészíthetjük, olyan különlegességeket varázsolhatunk belőle, mint például a Hasselback-burgonya vagy éppen a csőben sült krumplipüré, de akár salátának is kiváló. Ezúttal egy ilyen receptet mutatunk!
Hozzávalók
- 4 közepes burgonya
- 1 citrom leve
- negyed csésze aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mogyoróhagyma
- másfél ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Közben egy kis tálkában keverjük el a csipet sót, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a felaprított medvehagymát. Az elkészült burgonyára öntsünk hideg vizet, majd szűrjük le. Tegyük bele egy salátás tálba, szórjunk rá egy kis őrölt borsot, sót, csorgassuk rá az olívaolajat és a citrom levét, végül tegyük rá a hagymás keveréket.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!