Húsimádóknak kötelező: Leveles tésztába göngyölt sajtos csirkemell – Recept

Vendégvárónak is tökéletes ez a mutatós étel.
Leveles tésztába göngyölt sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg filézett csirkemell
- 40 dkg leveles tészta
- 15 dkg szeletelt trappista sajt
- 2 dk olaj
- 1 db tojás
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet négy kisebb részre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk, majd sóval és borssal ízlés szerint bedörzsöljük. A kiterített hússzeletek közepére vékony szeletekre vágott trappista sajtot fektetünk, majd feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval, és kevés olajon minden oldalát megpirítjuk. Miután megsültek, a töltött hústekercsekből kivesszük a fogpiszkálókat. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, és lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Négy egyenlő részre vágjuk, és mindegyik közepére egy hústekercset fektetünk és becsomagoljuk a tésztába. Egymás mellé egy tűzálló tepsire helyezzük a húsokat, a tészta tetejét pedig lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük a tekercseket, amíg szép aranysárgák nem lesznek. Félidőben megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. Hidegen vagy melegen, zöldségkörettel vagy krumplipürével kínáljuk.
További két csirkés receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.