A legegyszerűbb étel, amit valaha készítettél: Hagyományos frankfurti leves
Nincs, aki ne szeretné ezt a mennyei első fogást.
Frankfurti leves gazdagon
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- 2 pár frankfurti virsli
- 2 dl tejföl
- 2 l víz
- 1 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk köménymag
- 1 tk majoránna
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és a köményt, illetve a majoránnát, végül pedig a krumplit. Pár percig kevergetjük, és felöntjük a vízzel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is, valamint a csíkokra vágott káposztát, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd legalább fél órán át fedő alatt főzzük. Ha a zöldségek már puhák, hozzáadjuk a leveshez a felkarikázott virslit, és amíg fő, a lisztet elkeverjük a tejföllel, valamint egy merőkanálnyi forró lével. Ha már csomómentes, visszacsurgatjuk a levesbe, és további 4-5 percig főzzük, kevergetés mellett.