Krémsajttal töltött sült alma - Isteni desszert
Kedvelt őszi-téli csemege a sült alma. Biztosan már nagyon sokan elkészítettétek, de talán krémsajttal töltve még nem próbáltátok. Itt az ideje! Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 6 db alma
- 230 g krémsajt
- ¼ csésze cukor
- 1 tk vanília
- 1 db tojás
- 1 tk fahéj
Elkészítés
Tisztítsuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, a közepüket pedig vájjuk ki. Egy edényben keverjük simára a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a tojást. Ezzel a masszával töltsük 2/3-ig az almákat, majd tegyük bele egy tepsibe és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg. Ezt követően vegyük ki a sütőből és várjuk meg, hogy kihűljenek. A tetejüket ízlés szerint díszíthetjük karamellel vagy dióval.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!