Krémsajtos vegetáriánus tészta

Ennek, a friss zöldségekkel készült tésztának a különlegessége, hogy krémsajtos szósszal van feldobva.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 140 g brokkoli
- 100 g zöldborsó
- 2 db cukkini
- 1 ek. olívaolaj
- 100 g light krémsajt
- 50 g reszelt parmezán
- 1 citrom leve és héja
- 1 maréknyi bazsalikom
Elkészítés
Amíg a tészta fő, a brokkolit vágjuk kisebb darabokra, a borsót pucoljuk meg és tegyük a tészta vízébe az utolsó 3 percre. A cukkinit vágjuk karikákra és süssük az olajon 7-8 percig, amíg aranybarna nem lesz. Amikor a tészta és a zöldségek majdnem jók, merjünk ki a vízéből egy merőkanálnyit és öntsük a cukkini alá, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a parmezánt, a citrom levét és héját is, majd kevergessük addig, amíg krémes, sima állaga nem lesz és fűszerezzük ízlés szerint. Szűrjük le a tésztát és a zöldségeket, végül keverjük össze a cukkinis szósszal.
Fotók: bbcgoodfood.com, drschwaderer.wordpress.com