Ha a meleg miatt ki sem mozdulnál otthonról – Krémes mangó fagylalt házilag
Az egyik ikonikus vidéki fagylaltozó híres isteni, frissítő mangó fagylaltjáról. Ha valami különleges, hűsítő finomságra vágynánk, de a forróság miatt jobbnak látjuk ki sem mozdulni az otthonunkból, készítsük el kedvenc mangó fagylaltunkat mi magunk. Ezzel még a hirtelen felindulásból hozzánk látogató vendégeket is lenyűgözhetjük.
Krémes mangó fagylalt
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű mangó (esetleg ennek megfelelő minőségű gyümölcspüré vagy konzerv)
- 20 dkg görög joghurt
- 100 ml házi tejszín
- 80 g cukor
Elkészítés:
- A mangót tisztítsuk meg, a húsát kockázzuk fel.
- A gyümölcsöt turmixoljuk össze a görög joghurttal, a tejszínnel és a cukorral.
- A gyümölcsös krémet kanalazzuk jégrémformákba, esetleg egy fagyálló dobozba és tegyük a mélyhűtőbe legalább egy órára.
További fagyi receptekért lapozz.