Kovács Lázár chilis babja

Bemutatunk egy laktató finomságot, amelyet kevesebb mint egy óra alatt elkészíthetsz!
Hozzávalók 6-8 személy részére:
60 dkg sertéscomb
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt, reszelt sajt
1 db Knorr Marha Házias Levesalap
1 evőkanál étolaj
2 dl víz
2 doboz (40 dkg) vörösbabkonzerv
1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsomkonzerv
1 doboz (20 dkg) főtt, csemegekukorica
10 dkg (1 nagy fej) vöröshagyma
1 dkg (1-2 gerezd) fokhagyma
0.5 dkg (1mk) őrölt chili paprika
1,5 dkg (1 tk) fűszerpaprika
0,5 dkg (1 mk) őrölt fekete bors
1 csomag petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd az étolajon alaposan megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, majd tovább pirítjuk, rövid idő elteltével hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sertéscombot, és ezt is lepirítjuk. Ezt követően jöhet bele az őrölt fekete bors, a zúzott fokhagyma, az őrölt chili paprika, a fűszerpaprika és 2 dl víz. Fedő alatt, 35 percig, közepes lángon főzzük.
A főzési idő leteltével hozzáadjuk a Knorr Marha Házias Levesalapot, kevergetés mellett megvárjuk, amíg a kocsonyás alap szétolvad benne. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsom- kukorica- és vörösbabkonzervet, majd még egyszer átforraljuk. Forrón, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és füstölt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp: a chilis babunk még finomabb lesz, ha kockákra vágott, édes kaliforniai paprikát is adunk hozzá.
Oldalak
