Körtekrémleves - Recept

Ebből az isteni gyümölcsből rengeteg különleges ételt lehet készíteni: turmixot, süteményt, de akár levest is...
Hozzávalók
- 4 db körte
- 4 ek méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 mk gyömbér
- 1 tk fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- víz
Elkészítés
Hámozzuk meg a körtéket, és távolítsuk el a magházat. Ezután kockázzuk fel és csepegtessük meg a citromlével. A mézet óvatosan kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a feldarabolt körték felét, keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük meg, reszeljük rá a citrom héjat, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Ezután kb. 10-15 percig főzzük, vegyük le a tűzről és pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
A pudingport a tejszínnel együtt keverjük simára, és állandó keverés mellett öntsük a levesbe, majd tegyük bele a maradék feldarabolt körtét, és főzzük pár percig. Végül zárjuk el a gázt, tegyük rá a fedőt és várjuk meg, hogy picit kihűljön. Pörkölt mandulával tálaljuk!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: blog.thefruitcompany.com
Oldalak

This is a modal window.