Könnyű finomság: Padlizsános-csirkés caserole
Ha szeretnél valami könnyű, de mégis laktató ételt készíteni, akkor próbáld ki receptajánlatunkat, a padlizsános-csirkés caserole-t.
Hozzávalók:
• 3 közepes padlizsán
• 500 g paradicsom
• 1 kg csirkecomb
• 3 db vöröshagyma
• 3 db sárgarépa felkarikázva
• 3db zöldpaprika
• 1 db fehérrépa
• 1db zellergumó szeletekre vágva
• 1ek petrezselyem és 1ek kapor összekeverve
• 1 gerezd fokhagyma
• 4 ek olaj
• 1 babérlevél
• 1tk liszt
• néhány db fekete bors
• 1 ek oregáno és kakukkfű
• 2 ek morzsolt feta sajt
• só
Elkészítés:
Mossuk meg és szabadítsuk meg szárától a padlizsánt. 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. Szórjuk meg sóval és hagyjuk állni egy órát. Mossuk meg ismét és szárítsuk. Közepes hőmérsékleten, olajban megsütjük mindkét oldalát. A csirkecombot, a vékonyra szeletelt hagymát és zöldségeket is kisütjük. Egy edénybe leteszünk egy réteg paradicsomot (1/3-át meghagyva szósznak), aztán egy réteg padlizsánt, amit zúzott fokhagymával megkenünk és egy réteg csirkét, amit sózunk, oregánóval és kakukkfűvel megszórunk. Végül egy réteg zöldség jön. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg van hozzávaló. A legfelső rétegnek paradicsomnak kell lennie. A kihagyott paradicsomot felforraljuk 2-3evőkanál vízzel, lecsepegtetjük és sót, lisztet és cukrot adunk hozzá. Ezt a szószt öntjük a padlizsánra és addig sütjük, míg el nem párolog a leve. Melegen, petrezselyemmel, kaporral és morzsolt fetával a tetején tálaljuk.