Kínai édes-savanyú leves - Recept
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csípős ételek, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is.
Hozzávalók
- 2 kk mogyoróolaj
- 1/2 kk szezámolaj
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 2 marék brokkolirózsa
- 2 marék kínai gomba
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1 liter zöldség- vagy húsleves
- 5-6 db ecetes uborka
- 20 dkg kockára vágott tofu
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
Elkészítés
A zöldségeket és az ecetes uborkát 4-5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk a mogyoró-és a szezámolajat, és párolni kezdjük a zöldségeket a fokhagymával és az uborka kivételével, amíg ropogós nem lesz. Ezután a zöldségeket felöntjük az alaplével, majd beletesszük az uborkát és a tofut. Szójaszósszal és ecettel ízesítjük, végül fűszerezhetjük sóval és frissen őrölt borssal.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!