Készíts fokhagymamártást!
Gyakorlatilag bármilyen ételhez párosítható ez az ínycsiklandó mártás, ezért bátran készítsük húsok, tészták, de akár rizs mellé is. Nem mellékesen a fokhagymának köztudottan jótékony hatásai vannak a szervezetre, így nem csak az ízlelőbimbóinkat elégíthetjük ki.
Hozzávalók
- 1 közepes fej fokhagyma
- 4 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- fél csokor petrezselyem
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- só
- cukor
Elkészítés
Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd törjük össze teljesen, és futtassuk meg egy kis vajon. Hintsük meg liszttel, forrósítsuk fel, aztán öntsük rá a húslevest. 3-4 percig forraljuk kevergetve, közben ízesítsük sóval, borssal, és egy kevés cukorral. Vegyük le a tűzről, majd öntsük fel tejszínnel, és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Húsra öntve tálaljuk.
Kóstold meg a sült hagymás sonkát is!