Igazi magyar étel - Szindbád pecsenyéje

Krúdy Gyula híres hőse, Szindbád soha nem vetette meg az élet ajándékait. Pontosan ez az indok, ami miatt elhihetjük, hogy az általa választott ételek is bőven megütötték a mércét. Ezért bátran ajánljuk ezt a különleges pecsenyét.
Hozzávalók
A hústekercshez:
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 50 dkg csirkemáj
- 8 szelet baconszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
A szószhoz:
- 40 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- őrölt paprika
- olaj
- tejföl
- liszt
A körethez:
- 1 db vöröshagyma
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés
A karajszeleteket ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk állni. Miközben áll a hús, kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, tegyük bele a felkockázott májat, szórjuk meg sóval és borssal, majd hagyjuk pirulni. Miután kész van, minden egyes hússzeletre tegyünk ebből a töltelékből, majd tekercseljük fel. Szalonnával tekerjük körbe őket, majd tegyük bele egy olajozott tepsibe, öntsünk alájuk kevés vizet, és süssük pirosra 30 perc alatt. Közben vágjuk apróra a gombát és a hagymát, és egy kevés olajon pároljuk meg őket. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd kevés vízzel öntsük fel, amit liszttel és tejföllel sűrítsünk. Tálaláskor köretként rántott hagymakarikákat teszünk mellé.
A nyár a gyümölcsöké, ezért készíts barackos karajt!
Oldalak
