Karalábésaláta füstölt lazaccal
A saláta és a hal remek párosítás egy nyári ebédhez, vagy akár vacsorához. Nem mindenki szereti a karalábét, pedig ízletes húsa feldobja a salátát, és nem mellesleg vitaminban gazdag zöldség. A füstölt lazaccal kifogástalan fogást alkot.
Hozzávalók
- 50 dkg karalábé
- 1 csokor retek
- 1 marék rukkola
- 1 tojássárgája
- 4 evőkanál fehérborecet
- 2 kávéskanál méz
- olívaolaj
- 1 dl zöldségleves
- 20 dkg füstölt lazac
Elkészítés
A karalábét hámozzuk meg, vágjuk vékony csíkokra. A retket mossuk meg, szeleteljük vékonyra, a rukkolát pedig öblítsük le. Keverjük ki a tojássárgáját az ecettel, a mézzel, a sóval és borssal, majd öntsük nyakon olajjal, végül öntsük bele a levest. Keverjük bele a karalábét és a retket is, hagyjuk negyed órát állni, majd adjuk hozzá a rukkolát. Rendezzünk tányérra némi salátát, helyezzük mellé a lazacot, és már tálalhatjuk is.
Kóstold meg a különleges lazactatárt sajtkrémmel és paradicsommal!