Túrós palacsinta rebarbarakompóttal
A palacsinta örök kedvenc. A lekvárostól elkezdve, a nutelláson keresztül, egészen a meggyes-fahéjasig, rengeteg félét ismerünk. Most kóstold meg a túrós palacsintát kicsit felturbózva, méghozzá rebarbarakompóttal.
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg tehéntúró
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 csepp mandulaaroma
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg sütőmargarin
- 4 evőkanál fahéjas porcukor a szóráshoz
A kompóthoz:
- 60 dkg rebarbara
- 6 evőkanál cukor
- fél dl málnaszörp
- 1 narancs leve
Elkészítés
A tésztához törjük át a túrót, a tojásokat pedig válasszuk ketté. a sárgáját verjük krémesre a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a túrót. Utána verjük kemény habbá a tojásfehérjét is, majd forgassuk bele a tésztába. Forrósítsunk fel kevés margarint a palacsintasütőben, majd süssük ki benne a tésztát. A kapott lepényformákat csipkedjük szét, és a maradék margarinban süssük őket aranybarnára. A kompóthoz pucoljuk meg a rebarbarát, mossuk meg, majd vágjuk apróra. a cukrot karamellizáljuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a rebarbarát, öntsük rá a málnaszörpöt, a narancslevet és egy kevés vizet. Forraljuk össze, majd a tésztadarabokra öntve tálaljuk. Esetleg szórjuk meg a tetejét némi porcukorral és fahéjjal.
Ha egy kis hűsítőre vágysz, készíts magadnak fagyis palacsintát!