Kalács

Képzeljük csak el, ahogy karácsony reggel egy forró teával vagy kakaóval elfogyasztunk egy isteni ízű kalácsot. Ennél több nem is kell egy tökéletes naphoz!
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 nagyobb tojás vagy 2 sárgája
- 8 dkg cukor
- 1 vanília
- 8 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 szárított élesztő
- 1 citrom héja
- csipet só
- 1 tojás sárgája a tetejét kenni
Elkészítés
A tejet a mikróban meglangyosítom. Egy bögrébe beleöntöm a szárított élesztőt, teszek hozzá egy kiskanál cukrot és kb. 1 dl tejjel felöntöm. Elkavarom, állni hagyom, hogy kicsit felhabosodjon.
Közben kimérem a lisztet, cukrot, megolvasztom a vajat, jól megmosom a citromot és lereszelem a héját.
Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem, és konyhai mixerrel bedagasztom. Előbb lassú, majd gyorsabb fokozaton összesen 6-8 percig dagasztom. Letakarom konyharuhával, majd meleg helyen 45 percig kelni hagyom.
Kivajazott, kilisztezett formába töltöm és újabb fél órát kelesztem meleg helyen. A tetejét lekenem 1 tojás sárgájával, esetleg mákkal vagy mandulával díszítem.
2 kisebb kalács lesz belőle.
Ezt is ajánljuk: Diós marcipánérmék - Katt ide!
Fotó: mosolybisztro.hu
Oldalak

This is a modal window.