Gesztenyés sütiszelet

A gesztenyéről leginkább a gesztenyepüré jut az eszünkbe, pedig vannak sokkal különlegesebb ételek és sütik, melyeket érdemes elkészíteni.
Hozzávalók
A tésztához
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 14 dkg kristálycukor
- 11 dkg liszt
- 3 dkg finomra darált dió
A krémhez
- 30 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 30 dkg vaj
- 20 dkg gesztenyemassza
- 1 evőkanál rum
A laphoz
- 0,5 dl rum a locsoláshoz
A díszítéshez
- 10 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
A tojássárgáját kikeverem a cukor harmadrészével. A tojásfehérjét kemény habbá verem a többi cukorral, ezután hozzáteszem a kikevert sárgájához, majd apránként belekeverem a dióval összekevert lisztet.
Sütőlemezre papírt helyezek, és rákenem a masszát. 160-180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütöm.
A gesztenyekrémhez a kristálycukrot vízzel felforralom, hozzáadom a vajat, ezzel is felforralom, majd azonnal leveszem a tűzről. Hagyom teljesen kihűlni. Ekkor habverővel kihabosítom, és hozzákeverem a gesztenyemasszát, valamint a rumot.
A kihűlt tésztát 4 egyenlő csíkra vágom, rummal meglocsolom, és egymásra rakom. Az egyes lapok közé gesztenyekrémet kenek. A tetejét és az oldalát vékonyan bekenem a maradék krémmel, majd krumplinyomón átnyomott gesztenyemasszával díszítem.
Csak hűtés után szeletelem fel.
Ezt is ajánljuk: Gesztenyés-szilvás bejgli - Katt ide!
Oldalak

This is a modal window.