Kagylóleves

Ha idén karácsonykor valami különlegesre vágyunk, akkor megtaláltuk a tökéletes ünnepi fogást. Mindenki el lesz ájulva, ha kagylólevest tálalunk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 3-4 dl fehérbor
- 6 dl víz
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors, ízlés szerint
- só, ízlés szerint
- 4 szál kakukkfű
- 2 evőkanál citromlé vagy ecet
Elkészítés
A kagylókat megtisztítjuk. A répát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A kagylókat kivesszük a vízből. Helyére a répa kerül. Kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével, vagy ecettel savanyíthatjuk. A kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk. (A kagylókat ki is lehet szedni a héjukból, ha valaki nem szeretné így tálalni.)
Ezt is ajánljuk: Képviselőfánk házilag - Katt ide!
Fotó: chefjeremylanglois.com
Oldalak

This is a modal window.