Kakaós banánkenyér avagy így használd fel az érett banánt könnyen
Mindig előfordul, hogy nem figyelünk oda, aztán mire a banánért nyúlnánk, már bebarnult és valahogy nem kívánjuk, hiába finom. Erre a helyzetre az egyik legjobb megoldás ez a könnyű és finom édesség, amit az egész család imádni fog.
Kakaós banánkenyér
Hozzávalók:
- 3-4 érett banán
- 1 tojás
- 1 csésze cukor
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat keverjük össze egy fakanállal, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a kakaóport, a vaníliát és a felvert tojást. Ezután megszórjuk sóval és szódabikarbónával, majd utoljára belekeverjük a lisztet. Beleöntjük a masszát egy kivajazott őzgerincformába vagy kuglóf sütőbe és egy órán át sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, míg kihűl.