Kacsacomb ribizlis lilakáposztával - Laktató vasárnapi ebéd
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ezt a kiváló és különleges ízvilágú fogást ajánljuk ebédre!
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- Rozmaring
- Só
- Bors
- 1 fej lilakáposzta
- Kevés őrölt kömény
- 5 dkg cukor
- 1 dl balzsamecet
- 25 dkg ribizli
- 1kg burgonya
- 4 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kacsacombokat (helyettesíthetjük liba- vagy csirkecombbal is) befűszerezzük friss rozmaringgal, sóval és borssal, majd sütőzacskóban omlósra sütjük. Ezalatt elkészítjük a ribizlis lilakáposztát. A lereszelt káposztát kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel vagy köménymaggal ízesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet. Végül ribizlivel bolondítjuk meg. A kacsacombokat tálalhatjuk csak káposztával is, de a hagymás krumpli teszi igazán teljessé ezt az ételt. A hagymás krumplihoz a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymákat is felvágjuk, lehetőség szerint kacsa vagy libazsíron megfonnyasztjuk, majd a főtt krumplival összekeverjük. Hogy tökéletes legyen a hagymás krumplink, egy kissé össze kell törni a burgonyát miközben a hagymával kevergetjük. A kisebb burgonyadarabok jobban átveszik a hagyma és a zsír ízét. Így sokkal ízletesebb és kellemesebb állagú lesz.
Szerző: Duffek Judit