Otthon elkészíthető receptek - Jegeskávék Kubától Japánig
Lépésről lépésre mutatjuk meg, milyen jegeskávékat isznak a világ másik felén.
Görögország: Frappé
A görögök bebizonyították, hogy igenis van helye az instant kávénak a gasztronómiában. Aki járt már náluk, biztosan megszerette a kedvenc nyári italukat. Egyszerű, gyors és finom – mi kell még?
Frappé alaprecept hozzávalók:
- hosszú pohár+tejhabosító
- 1 tk. Nescafe Classic instant kávé
- 2-3 tk. cukor vagy ennek a mennyiségnek megfelelő cukorhelyettesítő
- 1 ujjnyi tiszta víz
- jégckocka
Elkészítés a videóban:
Japán: Aisu Kōhī
A türelmetlenek jegeskávéja ez, ugyanis az italt azonnal a jégkockákra főzzük le, így még gyorsabban lehűl. Ráadásul nemcsak gyors, de olyan komplex ízharmóniát ad, amit csak ezzel a módszerrel érhetünk el.
Japán jegeskávé alaprecept:
- 30 g kávébab
- 150-160 g jég
- 340-350 g forró víz + ízlés szerint