Isteni nutellás gombóc - Recept
Ki ne szeretné ezt a csokoládésan krémes, mogyorós finomságot? A legtöbben egyszerűen csak kiskanállal fogyasztjuk, de gombócba töltve is mennyei. Receptünkből kiderül, hogyan készítsd el!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 30 dkg búzaliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 evőkanál cukor
- Nutella
Elkészítés
Megtisztítjuk a burgonyát, meghámozzuk, felkockázzuk, majd megfőzzük. A kész burgonyát a liszttel, margarinnal, sóval összegyúrjuk, és egy deszkán kinyújtjuk. Kisebb négyzeteket vágunk a tésztából és mindegyik közepére teszünk egy kisebb kanállal a Nutellából. Ezekből gombócokat formázunk és forrásban lévő vízbe dobjuk. 6-8 perc főzés után kivesszük és lecsepegtetjük őket. A margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a gombócokat. Fahéjjal és porcukorral megszórva még édesebb!
Ezt is ajánljuk: Túrós muffin csokitésztában