Isteni bodzadzsem - Készülj már most a télre!

Tavasszal elvirágzott, nyár végén pedig lassan érik a bodza, aminek a terméséből isteni dzsem készíthető. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!
Hozzávalók
- 1 kg érett bodza
- 80 dkg befőző cukor
- 3 dl víz
- 1,5 g tartósító
- 1 g citrompótló
Elkészítés
A bogyókat szemezzük le a fürtökről és mossuk meg alaposan. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, ebbe tegyük a gyümölcsöt és forraljuk addig, amíg péppé nem sűrűsödik. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a citrompótlót és a tartósítót, majd töltsük üvegekbe. Zárjuk le és dunsztoljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: ginandcrumpets.com
Oldalak
