Ínycsiklandó barackkrémleves - Recept
Ebben a tikkasztó hőségben sokszor nem vágyunk semmi másra, csak egy tál hűs krémlevesre. Ha szereted az ilyen jellegű finomságokat, ezt a barackkrémlevest roppant egyszerűen elkészítheted!
Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
- 1 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítés
A barackokat megmossuk és kimagozzuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és pont annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje a gyümölcsöt. Beleszórjuk a cukrokat, a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. Amint felfő a víz, merülő mixerrel pürésítjük a barackot. A pudingport összekeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a forrásban lévő gyümölcsléhez, majd hagyjuk, hogy tovább forrjon. Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel. Ha a leves elkészült, lehűtve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!