Ilyen finom forralt bort még nem ittál! - Bombasztikus recept, két titkos összetevővel

A téli esték egyik legkellemesebb élménye egy bögre forralt bor, amely mosolyt varázsol a hidegtől kipirult arcokra. Most egy nem mindennapi chilis, gyömbéres változatot hoztunk Neked, mellyel még különlegesebbé tehetjük az ünnepeket.
Hozzávalók
- 0,75 l (egy palack) jó minőségű, gyümölcsös vörös bor
- 4 evőkanál cukor
- 3 nagy szelet narancs
- 3 dl víz
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 4-5 db tört fahéj
- egy kávéskanál őrölt gyömbér
- egy késhegynyi őrölt chili
Elkészítés
Az összetevőket egy nagy lábasba öntjük, és addig forraljuk, míg a teteje habos lesz. Nem szabad sokáig forrni hagyni, mert elillan a bor aromája. Az elkészült forró italt leszűrjük és melegen fogyasztjuk. A látvány és az ízek kedvéért, a tetejét csillagánizzsal díszíthetjük.
Imádod a téli, különleges italokat? Kattints a következő oldalra szuper forró csoki és karácsonyi koktél receptekért!
Fotók: Kovács Borház/Kovács Tamás
Oldalak

This is a modal window.