Az új kedvencem, saláta befőttes üvegben - Ilyen csodát még nem pipáltunk!
Szegény saláta sokszor kapja az ívet, csúfolják azzal, hogy unalmas, kecskének való, nem csoda, ha annyira elszomorodott, hogy beköltözött pár befőttes üvegbe. Olyan ötletet hoztam Neked salátakészítésre, ami kiaknázza a kreativitásod! Kíváncsi vagy a részletekre?
Befőttes üveg és a hozzávalók előkészítése
Én a közepes üveget ajánlom, mert abból egy tökéletes adag saláta jön ki. A hozzávalókat és az öntetet kedved szerint nyugodtan variálhatod, engedd szabadjára a képzeleted! A következőkben a szükséges lépéseket mutatom meg, aztán a tartalom csak rajtad múlik.
A dresszinget a legaljára
Készítsük elő a kedvenc öntetünket és öntsük az üveg aljára. Ennek mennyiségét ízlés szerint változtathatod aszerint, hogy krémesebb, szaftosabb salit szeretnél, vagy pedig épp csak érintenéd az alapanyagokat, teljesen rád van bízva.
Kezdjünk rétegezni
Fogd a különböző zöldségféléket, gyümölcsöt, magvakat, amit szeretnél bele és folyamatosan kezdd el rétegezni a salátádat, egészen az üveg tetejéig. Például: egy réteg uborka, egy réteg paradicsom, egy réteg mozzarella, egy réteg dió, stb. Ezt is nyugodt szívvel variálhatod kedvedre.
Gyönyörű, nem igaz?
Ilyen formában nem csak jobban fog esni a salátád, de könnyen szállíthatod is bárhova, suliba, munkahelyre, a táskádban is egyszerűen elfér. Jó étvágyat hozzá!
Még több lightos, egyszerű fogásért kattints a következő oldalra!