Házi készítésű tejszínes csokifagyi - Recept
Egy nyári meleg nap nem telhet el fagyizás nélkül, azonban érdemes otthon elkészíteni ezt a jeges nyalánkságot, hiszen 1000%, hogy sokkal finomabb lesz, mint a bolti.
Hozzávalók
- 2 tojássárgája
- 100 g porcukor
- 75 g finomított kristálycukor
- 3 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- 75 g csokoládé
Elkészítés
Válasszuk szét a tojásokat, majd a tojássárgákat keverjük össze a cukorral. A tejet és a tejszínt forraljuk fel, majd a tűzről lehúzva adjuk hozzá a csokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután öntsük hozzá a cukros tojást és alaposan keverjük el, majd várjuk meg kihűl, de közben néha kevergessük meg. Végül öntsük egy műanyag edénybe és tegyük a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.