Házi készítésű barbecue-szósz - Ez nem maradhat el grillezéskor
A grill húsételek már önmagában is nagyon finomak, de ha feldobjuk valamilyen szósszal, mennyeivé varázsolhatjuk őket. Mutatjuk a barbecue-szósz elkészítési módját!
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 piros chili
- 1 tk édeskömény
- 55 g barnacukor
- 50 ml szójaszósz
- 300 ml ketchup
Elkészítés
Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, édesköményt és cukrot. Ezt követően tehetjük rá a ketchupot és a szójaszószt. Sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk, pár perc alatt hadd forrjon össze a szósz. Grillételekhez kiváló mártogatós.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!