Halászlé - Recept

Nincs is annál jobb, mint amikor a magyar gasztronómia jellegzetességeivel lepjük meg szeretteinket. Ma egy isteni halászlé receptjét osztjuk meg.
Hozzávalók
- 5 kg ponty
- 1 kg makói hagyma
- pirospaprika
- só
- 1 liter víz/1 kg halhús
Elkészítés
A halat filézőkéssel megpucoljuk, a hal bőre maradjon a halon. A halat kibelezzük, az ikrát/tejet és a májat külön rakjuk. (Vigyázzunk az epehólyaggal!) A fejét levágjuk, majd kifilézzük, hiszen kopoltyú, keserű fog és szem se maradhat a halban. Tűzálló lábosba beletesszük a felkarikázott hagymát az úszókkal és a csonttal. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és körülbelül 5-6 órán át főzzük, míg a fej és a csontok teljesen szét nem esnek. Főzés vége előtt az elpárolgott vizet pótoljuk, majd az egészet átpasszírozzuk a passzírozón. Ez után a művelet után vizet hozzáadni tilos! Az alaplevet kiforraljuk és belerakjuk a pirospaprikát, olyan mennyiségbe, hogy jó piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előre besózott haldarabokat és a belsőségeket. Még 10percig főzzük. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges. Tálaláskor erőspaprikát is tehetünk bele.
Ezt is ajánljuk: Libamájpürével töltött magyar sonka
Fotó: vendegvaro.utazom.com
Oldalak
This is a modal window.