Cézár saláta - Recept

A cézár saláta remek választás lehet ebédre, de akár vacsorára is, aminek köszönhetően, akár munka után hazaérve is gyorsan elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej jégsaláta
- 0,5 dl tejszín
- 2 szelet kenyér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojássárgája
- 2 tk dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- bazsalikom, oregánó
- só, bors
- 3 ek parmezán
Elkészítés
A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olívaolajon süssük aranybarnára. A kész csirkekockákat tegyük félre egy tányérra. A hússütéshez használt serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott kenyeret. A dijoni mustárt és a tojássárgáját annyi olívaolajjal és tejszínnel keverjük össze, hogy krémes állagú öntetet kapjunk. Ízlés szerint ízesítsük friss vagy szárított bazsalikommal, oregánóval, majd sózzuk, borsozzuk. A jégsalátát szedjük leveleire és alaposan mossuk meg. Tálaláskor a feldarabolt salátát keverjük össze az öntettel, rétegezzük rá a húst, majd szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal.
Ezt is ajánljuk: Krémes szőlősaláta - Recept